Etiquetas

miércoles, 19 de septiembre de 2012

Fabada xpress ya arroz con llechi

Nun podia aniciar esta seición con otru menu....




La fabada ya vos lo digo que ye fecha na pota expres, l´arroz con llechi  lo más cenciellu q´atopé.






 
Fabada (4 presones)
- 2 taces de fabes (si son asturianes meyor)
- 1 chorizu
- 1 morciella
- 1 truzu tocín
- media cebolla
- 1 diente d´ayu
- 1 ramina perexil
- aceite d´oliva
- sal
Ponemos les fabes a remoyu 10/12 h., escurriles, pichar el chorizu ya la morciella ya echar col restu los ingredientes pa la pota; de sal ya aceite namai una pizquina. Dexar que fierba 20/30 min. Abrir, trocear el compagu, separtar la cebolla ya el perexil... llisto pa xintar!

Arroz con llechi
- 1l. llechi
- 1 taza d´arroz
- 1 taza de zucre
- cascara de llimón
- 1/2 rama canela
- Anís
Poner a fuéu sele la llechi cola canela, la cascara´l llimón ya unes pingarates d´anís (yo échoi -Cointreau-) , dacuandu empecipie a ferbir amestar l´arroz ya cocer 20min. esmarallando bien; esmolgar la rama canela ya la cascara´l llimón, amestar el zucre ya cocer otros 15min. fasta que te cremosu, con cuiriau que nun quede abondo trupu. Dexar esfrecer y espolvoriar con canela pa sirvir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario