Nun podia aniciar esta seición con otru menu....
La fabada ya vos lo digo que ye fecha na pota expres, l´arroz con llechi lo más cenciellu q´atopé.
Fabada (4 presones)
- 2 taces de fabes (si son asturianes meyor)
- 1 chorizu
- 1 morciella
- 1 truzu tocín
- media cebolla
- 1 diente d´ayu
- 1 ramina perexil
- aceite d´oliva
- sal
Ponemos les fabes a remoyu 10/12 h., escurriles, pichar el chorizu ya la morciella ya echar col restu los ingredientes pa la pota; de sal ya aceite namai una pizquina. Dexar que fierba 20/30 min. Abrir, trocear el compagu, separtar la cebolla ya el perexil... llisto pa xintar!
Arroz con llechi
- 1l. llechi
- 1 taza d´arroz
- 1 taza de zucre
- cascara de llimón
- 1/2 rama canela
- Anís
Poner a fuéu sele la llechi cola canela, la cascara´l llimón ya unes pingarates d´anís (yo échoi -Cointreau-) , dacuandu empecipie a ferbir amestar l´arroz ya cocer 20min. esmarallando bien; esmolgar la rama canela ya la cascara´l llimón, amestar el zucre ya cocer otros 15min. fasta que te cremosu, con cuiriau que nun quede abondo trupu. Dexar esfrecer y espolvoriar con canela pa sirvir.
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